İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba..
*Yıllık izin uygulaması ile ilgili olarak yıllık izin ücreti izne çıkmadan peşinen verilmek zorundadır diyor yasada.. Ama ben 10 yıldır bir firmada çalışıyorum ve böyle bir uygulama yok.. iş sözleşmemizde de belirtilmemiş aksi bir madde..
*ayrıca yıllık izin planlaması için mail atılmış ve geri dönüş yapmayanları kafalarına göre planlamışlar.. bu durumda bana o dönemde çıkmamın çok zorunlu olduğunu yazılı şekilde vermek zorunda mıdır.. sırf planlamam şubat için yapıldı diye yıllık izne çıkarmak istiyorlar..
*son olarak yıllık izin hakediş tarihim Kasım ayında ve bana diyorlar ki yıl sonu bitimine kadar bunu kullanmalısın.. (Aralık2014) haketmeden önce de alabilirsin, çünkü sonra yıl sonuna kadar kullanmak gerekecek.. ama ben önceden kullanmak istemiyorum ve iznimi takvim yılı sonuna kadar kullanmam gerek diye bir şey var mı..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İşveren iş yerinin iş durumuna göre yıllık izin tarihlerini belirleyebilir. Ancak memurin kanunundaki gibi yıl içerisinde kullanılmayan izinlerin yanması gibi bir durum yoktur. İzin hakkınız 10 yıllık zaman aşımına tabidir.
İş veren eğer iş yoğunluğu nedeni ile o yıl yıllık izni kullandırmak istemezse ücretini ödemek zorundadır.
İzin alacağınız varsa iş mahkemesinde ücretini talep için dava açma hakkınız vardır.

İlgili sorular

1 cevap
6, Şubat, 2014 İş Hukuku kategorisinde nurkiz tarafından soruldu
1 cevap
25, Ekim, 2019 İş Hukuku kategorisinde mirages06 tarafından soruldu
1 cevap
18, Ekim, 2019 İş Hukuku kategorisinde NilayK tarafından soruldu
1 cevap
13, Haziran, 2019 İş Hukuku kategorisinde ozgur26 tarafından soruldu
...