Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
tarafından kapalı
SELAM ABIM  2007 YILINDA KACAKCILIKTAN CEZA EVINE GIRDI,CEZA EVINDE 18 AY YATTI,,SONRA İSE MAHKEME DOSYANIN TEMYIZE GONDERILMEK UZERE TAHLIYE ETTI.BIR YIL SONRA ISE YARGITAY CEZASINI ONAYLADI.TOPLAM DA 5 YIL 2 AY CEZA VERDI.BILDIGIMIZ KADARIYLA BUNUN 3 TE 2SINI YATACAGNI BILIYORDUK.ODA HESAPLAMAMIZA GORE 33 AY YAPIYORDU.18 AY YATTI GERIYE ISE 15 AYI KALDI.SIZDEN RICAM YENI CIKACAK YARGI PAKETINDEN  AF GELME IHTIMALI VARMIDIR.       YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM.TEŞEKKURLER (ESRA)
notu ile kapatıldı: cevaplandı

7 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
öncelikle yaptıgınız hesabı neye göre yaptıgınızı bilmiyorum,eger mahkemenin verdigi toplam ceza 5 sene 2 ay ise

2/3 yatarı                          =41 ay 10 gün yapar.

tutukluluk süresi            = 18 ay

koşullu salıverileme için kalan süre =23 ay

denetimli tahliye için kalan süreniz    =11 ay.

5 yıl 2 ay cezanın yatarı olan 2/3 nasıl 33 aya indirdiniz onu bir türlü anlamadım...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
COK OZUR DILERIM KUSURA BAKMAYIN YANLIŞ HESAPLAMISIZ, 4 SENE 2 AY CEZA ALMIŞ,18 AYINI YATMIŞ.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
toplam cezanız 4 sene 2 ay ise,abinizi ceza infaz kanununa göre yatarı 33 ay 10 gün,abinizin cezasının infazından tutuklu oldugu 18 ayı düştügümüzde kalan cezası 15 ay 10 gün..yine infaz kanununda 105/a maddesinde yapılan degişiklikle hükümlüler koşullu salıverilmesine 12 kala denetimli olarak tahliye edildiginden abinizin şuan itibariyle kalan cezası 3 ay 10 gün.yani abinizin cezası 3 ay 10 gün daha infaz edildikten sonra abiniz cezaevinden verecegi dilekçeyle denetimli olarak tahliye edilecek..
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
ANLADIM COK TEŞEKKUR EDERIM BILGILERINIZDEN DOLAYI, BIR SORUM DAHA OLACAK 4. YARGI PAKETINDE  BU KALAN CEZA İÇİN BIR ÇALİISMA VARMIDIR ACABA...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sadece şuana kadar yasalaşan düzenlemeler hakkında bilgi verebilirim.şuan itibariyle yapılan düzenlemelere göre abinizin 3 ay 10 gün daha cezasının infaz edilmesi gerekiyor,ancak yeni çıkacak olan 4.yargı paketinde şuanki görünümüyle hükümlüleri ilgilendirecek bir düzenleme yok malesef..ama son anda bir degişiklik olurmu inanın onu biz bilemeyiz tbmm ilgilendiren bir konu bu.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
YARDIMINIZDAN DOLAYI COK TESEKKUR EDERIM ALLAH RAZI OLSUN....IYI GUNLER
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
geçmiş olsun...
...