Ticaret Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar benim sorum biraz karışık inş. doğru şekilde anlatabilirim.
evdeki sabit hat telefonuna gelen aramayı babam cevaplayarak kendisini bir kurumdan aradığını beyan eden bir kişi hastaneyle ortak çalıştığını ve görmüş olduğu tedavilerden hastalıkla ilgili bilgilerine ulaştığını ve tedavide kendisi için gerekli olabileceğini öne sürdüğü bir aletin pazarlamasını yapıyordu.babam bu konulardan anlamadığı ve karşı taraftaki kişinin ikna çabası ikna etme uğraşmalarına karşın ürünü kabul etmiş. bir kaç gün sonra postayla gelmesiyle bizim de haberimiz olmuştur ve ürünü kabul etmeyip geri iadesini yaptık.
şimdi kısaca ürünü geri gönderdiğimiz için bizden ya ürünü tekrar satın almamızı yada ürünü kabul etmediğimizden gönderim ve geri iade masraflarını üstlenmemizi aksi halde hukuki yollara baş vuracaklarını belirterek hergün babamı aramaktalar.
böyle bir şey söz konusu olabilir mi cevaplarınızı bekliyorum. gösterdiğiniz ilgi için şimdiden tşkr ederim iyi çalışmalar...

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Maalesef oluyor.Bir nevi dolandırıcılık şayet ararlarsa savcılığa şikayet edeceğinizi söyleyin Dolandırıcılık kişinin bilgisizliğinden veya bir takım duygularından faydalanarak kişiden menfeat elde edilmesidir.Dava açmazlar.Açmış olsalar bile davayı kaybedecekleri kesin.Bence rahat olunuz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tşkr ederim.
peki o kadar kesin konuşuyorlarki insan tedirgin oluyor.babamın ilk başta evet deyip sonrada bu şekilde geri iade yapması sıkıntı yaratmaz değilmi. çünkü benim bildiğim tüketici haklarında koşulsuz 30 iş günü içinde geri iade yapılabiliyor ama bu konuyu kapsarmı terettüdüm var.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tüketici kanununa göre koşulsuz 30 gün içinde iade etme hakkınız var.Gelen kargo içinde cayma hakkınıza dair bakanlığın şart koştuğu belgede olmalıydı.İadenin yerine ulaştığından emim olunuz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum fakat bu konu hala devam etmekte ve bugün itibariyle tekrar arayıp kendisini avukat olarak tanıtan kişi icra göndereceğini felan dedi bende sinirlendim ne gönderirseniz gönderin dedim kapatırkende mahkemede görüşürüz dedi. benim anlamadığım icra mahkeme sonrası çıkan bir karar değilmidir. madem ellerinde icra kağıdı var tekrar nasıl mahkemeye gidecek.yada mahkeme olmadan nasıl icra kararı olabilir anlamış değilim beni bu konun hakkında aydınlatırsanırz sevinirim..yada telden ulaşma imkanı varsa rica ediyorum lütfen bana ulaşın 554 342 94 93 adım alpay...

İlgili sorular

3 cevap
2 cevap
24, Haziran, 2015 Kamu Hukuku kategorisinde ahmet27 tarafından soruldu
1 cevap
...