Konut Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, Kasım 2012 tarihinde bir ev satın aldık ve aldığımız gün noter kanalı ile içeride oturan kiracıya, 6 ay sonra tahliye etmesini istediğimizi ve bu süre zarfında kiraları bize ödemesi gerektiğini belirten bir ihtarname çektik. Kiracı ise bir önceki ev sahibi ile bulunan kira kontratının Eylül 2013 tarihine kadar olduğunu ve bu tarihten önce çıkmayacağını belirtiyor. Mayıs,Haziran ve Temmuz 2013 tarihlerinde kiraları 'çıkmak üzereyim' diye sürekli oyalayarak yatırmadı ve kendisine mahkemeye vereceğemizi bildirince iki adet kirayı yatırdı. Kendisiyle yazılı taahhütname yapma isteğimizi ise geri çevirdi. Evi aldığımızda nişanlı idik, şuanda 1 aylık evliyiz ve ailelerimizin yanında kalıyoruz. Mağduriyetimiz çok büyük.

1)Hemen tahliye davasını açmalı mıyız?

2)1 Eylül tarihinde kiracının sözleşmesi bitiyor. Bu sözleşmenin otomatik yenilenmemesi için ne yapmalıyız?

3)Bu şekilde bir tahliye davası ne kadar sürer? Dava süresince kiracı kiraları ödemez ise mağduriyetimiz nasıl karşılan

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İhtarınızı çekmiş gerekli süreyi vermişsiniz   Yani şuan için tahliye davası açma şansınız var  ancak  eylül ayında çıkacağı kesin ise davayla uğraşmadan yeniden ihtar çekip 6 aylık sürenin dolduğunu ve evi boşatması  halinde tahliye davasının derhal açılacağını bildirin kira alacakları için icra takibi yapabilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hızlı cevabınız için çok teşekkürler. Ancak kiracının eylülde çıkacağının hiç bir garantisi yok kaldı ki taahhütname imzalamaması da bizi şüpheye düşürüyor. Eğer böyle bir davanın aşağı yukarı ne kadar süreceğini tahmin edebilirsek ona göre bir yol izleyeceğiz. Eğer 3-4 aydan daha uzun sürecekse farklı bir eve kiracı olarak yerleşmek durumundayız.

Böyle bir dava tahminen ne kadar sürer?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Belirtiğiniz süreyi bula bilecektir
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, durumumuzda bir takım gelişmeler oldu sizlerden fikir almak oldukça faydalı olacaktır düşüncesindeyim: yeni evli olduğumuz, başka bir evimizin bulunmadığı gerekçesiyle tahliye davası açtık, dosyamızda evlilik cüzdanı, düğün davetiyesi, başka evimizin bulunmadığına dair bilgiler vs. vs. gibi detaylar mevcut ve şahitlerimiz de bulunmakta. Mahkeme günümüz verildi, ancak gün verilmeden önce karşı taraf 'bizi çıkarıp daha pahalıya kiraya verecekler' diye bir dilekçe sunmuş. Kesinlikle kendimiz oturacağız şuanda ailelerimizle kalıyoruz, ayrıca öyle bir niyetimiz olsaydı kendisine önceki evsahibiyle kontratı bittiğinde yeni kontratla zam yapardık. Kendisi kiraları ancak icra yoluyla ödedi, oldukça sorunlu bir şahıs. İsteğimiz ilk mahkemede sonuçlanması yönünde.
İlk mahkemede sonuçlanma olasılığı nedir acaba? Görüşlerinize çok ihtiyacımız var...

İlgili sorular

...