İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar.1979 senesinde arsa satışı yapan babam satış bedeli 40.000 tl 1.000 tl sini peşin aldım 39.000 tl sini 4 hafta içinde alacağım diye satıi yapmış ve 39.000 tl ye 1979 senesinde 4 haftalık vade yapmış..şu anda o zamanki 39.000 binlira yasal faizleriyle ne kadara tekabül eder..yardımcı olursanız çok memnun olurum..

8 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ipotek akit tablosunda faiz ongorulmemisse faiz islemez.o zamanki 39000 altı sıfır.atılmamış halidir.yani 0.039 tl şu anki karşıligi faiz şartı yoksa.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
faiz şartı belirtilmemiş..boş bırakılmış.peki 0.039 tl çok saçma bir rakam değilmi.çok az yani...bu konuyla ilgili ne yapılabilir faizli alacak nekadara tekabül eder..arsanın şu anki değeri göz önünde bulunamazmı?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Saçma ya da değil şu anki ipotekli alacak miktarı budur. Faiz şartı yoksa miktar budur. Alacaklı kaldırılmasına muvafakat etmezse ipotegi kaldırmak için daha açmanız gerekir. Güncel değer ipotek açısından önemli değil
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
peki faizli alacağım ne kadardır..ben hesabını bi türlü yapamadım..1979 yılından beri yasal faizli 39.000 tl alacağım ne kadara tekabül eder.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Faiz işlemez cümlesi sizin için ne ifade ediyor? Faiz işlemeyen yerde faiz hesabını neye göre yapmamizi istiyorsunuz? duymak istediğiniz özel bir cevap varsa siz yazın biz kopyalayıp yapıştıralım cevap satırına
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
ben ipotek senedini inceledim..senette borcum olan 39.000 tl yi 4 hafta içinde ödeyeceğim diye bir beyan var..faiz konusu belirtilmemiş..yani faizsiz ödeyeceğim diye bir ibare yok..bu durumda alacağım olan miktara faiz işlemezmi?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sn nuri doğan sizi bilgilendirmek istedim..konuyla ilgili akit tablosunda faiz belirtilmesine gerek yokmuş..ve ayrıca öncelikle alacak eski olduğu için uyarlama davası açmak gerekirmiş...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ya hiç böyle bir iş yapmamış biriyle karşılaştınız ya da sizden alabileceği birkaç kuruş vekalet ucretine muhtaç birine rastladınız. Muhtaçligi cebinde para olmamak olarak değerlendirmeyin psikolojik muhtaclik daha tehlikelidir. Uyarmadı demeyin. Profile baktiysaniz ben açık kimlik yaziyorum. Numaram mailim açıktır yani. Size istemediğiniz kadar yargıtay kararı gondereyim okuyun isterseniz.

İlgili sorular

1 cevap
18, Ocak, 2014 İcra Takip Hukuku kategorisinde anemos tarafından soruldu
0 cevap
20, Nisan, 2017 Konut Hukuku kategorisinde Mrcokmez tarafından soruldu
2 cevap
20, Şubat, 2013 Konut Hukuku kategorisinde calvados tarafından soruldu
...