Borçlar Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

2011 yılında bir yakınımdan 5000TL tutarında bir yardım aldım ancak daha sonra bu tutarı geri ödememi talep etti. Maddi yetersizliğim nedeniyle 24 ay vadeli bir senet verdim ve kişinin banka hesabına 200TL civari ödemeler yapıyordum.

Öğrenmek istediğim, kişi bu seneti avukata verirse nasıl bir yol izlenir ? Aldığım maaş dışında üzerime hiç bir mal varlığı yok, hapis cezası uygulanır mı ?

Yardımlarınızı rica ederim. İyi Çalışmalar.

Çok tedirginim, acil cevap verirseniz çok sevinirim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tahattütlenmek ne demek, kırtasiyeden aldım seneti internet bakıp doldurdum ve verdim. Yani ödemek istiyorum ama maddi olanağım yok. Vadesi dolunca ödenmedi diye işlem yapılır mı ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bankaya yaptğın ödemelerin açıklama kısmına senetin özelliklerini belirterek ödeme yaparsan, alacaktan her bir ödeme düşer. senet icraya konulursa, üzerine mal varlığı varsa icra ile satılır maaşın varsa maaşına haciz gelir. taahhüt meselesine gelince, hakkında icra takibi yapılır, takip kesinleşir ve hacizden sonra icra dairesine gidip taahhüt verirsen şu tarihte borcu ödeyeceğim diye hakkında 3 ay hapis cezası çıkar. eve gelen icra memur taahhüt alamaz. taahhüt muhakkak icra dairesinde yapılması gereklidir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Senetin vadesinden önce zaten beni icraya veremez sanırım.

İlgili sorular

2 cevap
23, Ocak, 2014 Borçlar Hukuku kategorisinde mücahitözen tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
16, Ekim, 2018 Borçlar Hukuku kategorisinde Hanifeee tarafından soruldu
0 cevap
23, Temmuz, 2018 Borçlar Hukuku kategorisinde Orjinaleses tarafından soruldu
...