Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,

annemin 70'li yillarda babamin zoruyla nüfusuna aldigi bir üvey evladi var ve bu evladiyla yirmi bilin üzerinde bir süredir görüsmüyoruz. Dolayisiyle annem bu kisiye kesinlikle miras kalmasini istemiyor. Noter huzurunda vasiyetname'sinde yurtici ve yurtdisinda olan malvarligini biz kardesler arasinda paylasim yapilmis olsa, ilerde bu kisiye itiraz hakki dogarmi? DNA testi ile evladi olmadigi tespit edilmesi yeterli olurmu?

Vasiyetname'nin garanti bir cözüm olusturmadigi takdirde, o kisinin annemin nüfusundan silinmesi mümkünmü? Böyle bir mahkeme acilmis olsa en kötü ihtimal ne kadar sürebilir?

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ediyorum.

Saygilar,

Fatma

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
annenizin mirascılıktan çıkarması için dava açması lazım. aksi halde ölmesi halinde saklı payı oranında hak talep edecektir bunu engelleyemezsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Cevabınız için teşekkürler. Peki en "kötü" ihtimali göz önünde bulundurursak bu mahkeme ne kadar sürer? Mahkeme sonucunun bizim lehimize çıkacağına kesin gözle bakabilirmiyiz?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
mahkemeniz ne kadar sürer bilemem ancak anneniz evlatlık edindiği bu kişiyi eşinin zorlaması üzerine evlat edinmiş ancak yıllardır ne kendisine nede ailesine hiç bir yakınlık göstermediğini beyan edip bu sebeple mirascılıktan kendisini çıkarmak istediğini belirtecek. en kötü ihtimal ile aneniz davayı kaybetse dahi malları size hayattayken pay edebilir bunu kimse engelleyemez.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Annem dediğiniz gibi mahkeme yolunu gitmeden mal paylaşımı yapmış olsa saklı pay hakkı düşmezmi bu kişiye? Yani bu konuda bizi dava edebilirmi?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
saklı pay miras bırakanın ölümü halinde ortaya çıkan bir husustur. sağlığında yaptığı tasarruflar eğer akli dengesi yerinde ise hiç kimse tarafından bir hak iddia edilemez.

İlgili sorular

1 cevap
22, Temmuz, 2018 Miras Hukuku kategorisinde Ahmet3101 tarafından soruldu
0 cevap
23, Mayıs, 2013 Aile Hukuku kategorisinde mehmetali31 tarafından soruldu
0 cevap
20, Şubat, 2017 Miras Hukuku kategorisinde Çağladerin tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
10, Haziran, 2016 Miras Hukuku kategorisinde zuby tarafından soruldu
...